Planlægning

 

 

Ide

Det hele startede, da Kenneth & Rikke kom sammen, og Kenneth havde været i Florida i 1993, sammen med Lars Treldal og Christian Radoor og havde flere gange set ting som Kenneth havde set på TV og Rikke blev misundelig, og dette blev værre og værre efterhånden som Kenneth igen og igen sagde "Der har jeg været" osv.. Så i Juni 2002 gik Rikke "amok" og bestilte alverdens rejsekataloger, fra alle mulige forskellige selskaber.
 

Undersøgelse

Heldigvis havde vi en god opsparing i forvejen, så der var plads til sådan en rejse, meeen der var ingen selskaber der havde tilbud på rejser til Florida og skuffet blev Rikke og Kenneth

Pludselig kom der en ny katalog, fra Startour og der VAR en rejse til Florida. men den var ALT for dyr og meget ufleksibel, da vi havde en del ønsker som ikke kunne opfyldes.

Så prøvede vi helt tilfældigt
FællesRejser, da vi vidste at de arrangerede grupperejser, men hvorfor ikke spørge om de også arrangerer privat rejser og da kom vi straks i gang, med at skrive vores ønsker.
 

Planlægning

Det blev til 77 mails hver vej mellem os og FællesRejser, da der undervejs er sket mange ændringer på vores ønsker, fik vi pludselig en ide om det og det og det. Det har været en lang og spændende arbejdeproces, at arrangere rejsen. Den er blevet meget personlig, i forhold til at bestille en "pakkerejse", hos bl.a. Tjæreborg.

Det eneste problem der var undervejs, var omkring svømning med delfin i Florida Keys. Vi havde besluttet os for at svømme med delfin, men de 4 steder i Florida Keys som tilbyder svømning, med delfin, stillede ret store krav om, at man kan engelsk flydende, eller ASL (American Sign Language) Amerikansk tegnsprog, og det kunne vi ikke og det var ikke godt nok for dem, at vi var udmærket til international tegnsprog og gestus. Så på dette punkt blev planen ændret i sidste øjeblik..

Meningen var, at vi skulle besøge centeret på vej mod Key West, men vi fandt ud af at der også var noget der hed Discovery Cove som "bor" ved siden af Sea World i Orlando og vi sendte mail til dem og spurgte om det var et problem at vi IKKE kunne flydende amerikansk og ASL og det var det ikke for dem, så gik vi straks i gang med at reservere plads hos dem. Og det valgte vi at gøre på en af vores planlagte hviledage.
 

Udførsel

Rejsen blev bestilt hos FællesRejser og undervejs inden rejsen var der stadig små justeringer, da vi fortsat ikke var tilfreds med vores planlægning (Hvad skal vi den og den dag) da det har betydning for hvor vi er til den tid.. Det betød til sidst at vi måtte ombooke alle hoteller og fly, da vi pludselig valgte at skulle rejse 18 dage i stedet for 16 dage og da ferien ikke kunne trækkes 2 dage længere hen, da der var udsolgt i fly på de næste 3 dage efter rejsens planlagte afslutning, så måtte vi rykke 2 dage før. Her gav vi vist FællesRejser lidt grå hår (Sorry FællesRejser :-) ) men det klarede de med glans og alt kom på plads.

Nogle uger før rejsen modtog vi voucher (bevis på at man har betalt, for en bestemt ydelse) fra FællesRejser på fly, bil og hotel.  Vi modtog også masser af praktiske oplysninger som var gode, sammen med de bøger vi havde købt fra "Politikens":

Turen går til Florida
 
Visuelle Guide Florida
 
Tur-kort Florida
 
Den er rigtig god til at begynde med. Har alle de grundlæggende info om steder samt en del historie, facts og gode råd. Den er lidt ligesom med "Turen går til Florida" men blot med mange flere billeder og tegninger, som gør den sjovere at læse.
Er en del mere detaljeret.
Et godt kort, som man kan tegne med tusch og viske dem ud, da den er beskyttet af plast.

 

Efter ferien

Og nu sidder vi her efter en MEGET vellykket ferie, som vi ALDRIG vil glemme (men det er dog sket) Vi har oplevet SÅÅÅÅ meget, at vi har svært ved at huske de enkelte dage, hvad vi har lavet.

Derfor havde vi under hele ferien, skrevet dagbog om alt hvad vi foretog os i på de forskellige dage, som var en meget stor hjælp mht. udførsel af denne her hjemmeside, som vi håber, vil være til gavn for, især jer der overvejer, at rejse til Florida og I skal altid være velkomne til at maile til os, på Bamsen31@hotmail.com og her forneden kan I se vores forbrug under rejsen, som måske kunne have interesse for dig. Men husk at alle har forskellige behov :-)
 

 

Økonomi

 

 

Rejsens pris

 

 

Enheds pris

Antal

Total

  Transport

 

Fly tur/retur med KLM

4500 kr. pr. person inkl. skatter.

 

9000,-

 

Bil (Chevrolet Blazer hos Avis)

2457 kr. pr. uge/650 kr. pr. dag

17 dage

6864,-

         

  Hotel

 

Miami Beach Plazer

370 kr. pr. nat/person

5 overnat

3700,-

 

Crowne Plaza la Conca (KW)

830 kr. pr. nat/person

2 overnat

3320,-

 

Sheraton World Resort Orlando

592 kr. pr. nat/person

10 overnat

11840,-

 

 

 

 

 

  Forsikring

 

TRYG afbestillingsforsikring

Beregnet ud fra rejsens pris

 

1338,-

 

TRYG rejseforsikring

 

18 dage

1026,-

 

 

 

 

 

 

Samlet rejsens pris for 2 personer

 

 

37088,-

 

 

Entré

 

 

Enheds pris

Antal

Total

  Miami

 

Riverfront Cruises

14 $ (98 kr.)

2

196,-

 

Everglades Alligator Farm

12,50 $ (90 kr.)

2

180,-

 

 

 

 

 

  Key West

 

Key West LightHouse & Museum

6 $ (42 kr.)

2

84,-

 

 

 

 

 

  Orlando

 

Walt Disney World (4 dage)

199 $ (1393 kr.)

2

2786,-

 

Discovery Cove

244 $ (1708 kr.)

2

3416,-

 

Universal Studios

68 $ (476 kr.)

2

952,-

 

Kennedys Space Center (fuld)

35 $ (245 kr.)

2

490,-

 

Titanic

18 $ (126 kr.)

1 (Halv pris)

126,-

 

WonderWorks

17 $ (119 kr.)

1 (Halv pris)

119,-

 

Sea World

52 $ (364 kr.)

0 (Gratis) *

0,-

 

 

 

 

 

 

Samlet entré for 2 personer

 

 

8349,-

* Kom gratis ind, da vi havde Discovery Cove kort som giver gratis adgang til Sea World de næste 7 dage efter besøget.

 

Andet

 

 

 

Dollar

Total

  Mad

 

Morgenmad

 

348 $

2436,-

 

Middage/aftensmad

 

525 $

3675,-

 

 

 

 

 

  Benzin

 

Benzin

 

107 $

749,-

 

 

 

 

 

  Tøj

 

Tøj & sko

 

850 $

5950,-

 

 

 

 

 

  Diverse

 

Gave, hygge, vand osv.

 

145 $

1015,-

 

Kontanter (Med fra DK)*

 

571 $

4000,-

 

 

 

 

 

 

Samlet udgift for 2 personer

 

 

17825,-

* Kontanter har vi ikke medtaget på oversigten i det de andre udelukkende er handlet med kort (Master Card, American Express og VISA) og har derfor kvitteringer på disse. Mht. kontanter er det lidt forskelligt hvad vi har brugt til.

 

 

Samlet udgift

 

 

 

 

Total

 

 

 

 

 

 

Rejsens pris

 

 

37088,-

 

Entré

 

 

8349,-

 

Andet

 

 

17825,-

 

 

 

 

 

 

Samlet forbrug for hele ferien

 

 

63262,-